Over de firma Van Herwijnen Zaltbommel B.V.

over-ons

Historie Van Herwijnen Zaltbommel B.V.
Van Herwijnen Zaltbommel B.V. is van oorsprong al ruim 50 jaar een loon- en handelsbedrijf. Een traditioneel familiebedrijf, overgegaan van vader op zoon.

Vestigingsplaats
Wij zijn gevestigd aan de Unieweg 4 te Zaltbommel, in de Bommelerwaard. Centraal gelegen in Nederland en dichtbij de A2 zodat het voor ons mogelijk is om onze dienstverlening in heel Nederland uit te voeren.

Van Herwijnen – Champost en bodemverbeteraars/bodembedekkers

Bij Van Herwijnen Zaltbommel B.V. kunnen zowel bedrijven als particulieren terecht voor de levering van champost en diverse andere bodemverbeteraars. Deze kunnen dan ook in elke gewenste hoeveelheid geleverd worden. Ons uitgebreid assortiment is te zien op de pagina bodemverbeteraars.

Export naar Duitsland
Champost viel tot 1 januari 2006 buiten de Minasaangifte en binnen het Besluit Overige Organische Mestsoorten. In Brussel ziet men de meststof niet als organische maar als dierlijke mest, met alle gevolgen van dien.  Sinds de invoering van de nieuwe mestwetgeving per 1 januari 2006 telt champost als dierlijke mest. Dat betekent dat het stikstofgehalte voor de werkingscoëfficiënt van 25 procent meetelt binnen het systeem van gebruiksnormen en fosfaat voor 100 procent. Sinds 1 september 2008 gelden bovendien de uitrijregels.

Mede door deze ontwikkelingen strekt onze dienstverlening zich ook uit tot in Duitsland en België, met name op het gebied van de export van champost ten behoeve van intensieve akkerbouw.